background

Blachy zimnowalcowane Ząbki

Sprawdź zalety blachy zimnowalcowane

Blachy wykonane w technologii zimnego walcowania cechują się, że są cienkie i mają przy tym wysoką jakość. Specjalną zaletą tej blachy jest jej gładkość, którą można poddać kolejnej obróbce takiej jak szlifowanie czy ulepszanie. Taki sposób walcowania blachy daje jej wiele większą wytrzymałość, co można użyć w następnych etapach procesu technologicznego. Te cechy blachy zimnowalcowanej sprawiły, że często wykorzystuje się ją w przemyśle motoryzacyjnym i elektrotechnicznym – Szukam pręty żebrowane koszt.

Co powinieneś wiedzieć o blachach zimnowalcowanych?

Cechą charakterystyczną takiej blachy, o której powinieneś wiedzieć, to, że jest ona znacznie cieńsza od blachy gorącowalcowanej. Parametry mechaniczne są też dużo lepsze. Surowca tego potrzebujesz, jeśli poszukujesz blachy bardziej trwałej, cechującej się wyższą jakością, twardością i gładką konstrukcją. Możesz też wykończyć powierzchnię blachy zimnowalcowanej na spokojnie w procesie szlifowania i szlifowania.

Blachy zimnowalcowane, zobacz naszą ofertę.

Bazowe cechy blachy zimnowalcowanej to przede wszystkim trwałość oraz duża twardość. Cechy te blacha zawdzięcza procesowi generowania, która przebiega w temperaturze poniżej temperatury mięknięcia metalu. Warto wspomnieć, że blacha ma dobre właściwości mechaniczne oraz elastyczne, jest też wytrzymała na rozciąganie. Blachę zimnowalcowaną warto używać gdy potrzebujesz delikatnego surowca, lub chcesz ją wykończyć poprzez szlifowanie lub szlifowanie. Przygotowaliśmy bardzo szeroką ofertę blachy zimnowalcowanej, z pewnością znajdziesz u nas to czego potrzebujesz.

Czym są blachy zimnowalcowane?

Blachy zimnowalcowane powstają w temperaturze niższej nie temperatura mięknięcia obrabianego metalu. Blachy zimnowalcowane są cieńsze niż gorącowalcowane. Standardowe wykorzystanie blach zimnowalcowanych to produkcja sprzętu AGD, samochodów, oświetlenia, elementów grzewczych. Blachy zimnowalcowane są szlifowane, polerowane i po procesie obróbki odtrawiane i oliwione, by zachować ich specyfiki na jak najdłuższy czas.

Zasięg:

Warszawa Radzymin

var5-tOUrasYaycrWU0p15s8E