background

Blachy zimnowalcowane Teresin

Sprawdź zalety blachy zimnowalcowane

Blachy stworzone w technologii zimnego walcowania wyróżniają się, że są delikatne i mają przy tym wysoką jakość. Dodatkową zaletą tej blachy jest jej gładkość, którą można poddać następnej obróbce takiej jak szlifowanie czy szlifowanie. Taki sposób walcowania blachy daje jej wiele większą wytrzymałość, co można wykorzystać w następnych etapach procesu technologicznego. Te właściwości blachy zimnowalcowanej sprawiły, że często stosuje się ją w przemyśle motoryzacyjnym i elektrotechnicznym – Szukam stal zbrojeniowa .

Co powinieneś wiedzieć o blachach zimnowalcowanych?

Właściwością reprezentatywną takiej blachy, o której powinieneś wiedzieć, to, że jest ona znacznie cieńsza od blachy gorącowalcowanej. Parametry mechaniczne są też dużo lepsze. Materiału tego potrzebujesz, jeżeli poszukujesz blachy bardziej odpornej, cechującej się wyższą klasą, twardością i równą konstrukcją. Możesz też wykończyć powierzchnię blachy zimnowalcowanej na spokojnie w procesie szlifowania i szlifowania.

Blachy zimnowalcowane, zobacz naszą ofertę.

Bazowe cechy blachy zimnowalcowanej to przede wszystkim wytrzymałość oraz duża twardość. Właściwości te blacha zawdzięcza procesowi wytwarzania, która przebiega w temperaturze poniżej temperatury mięknięcia metalu. Warto wspomnieć, że blacha ma dobre specyfiki mechaniczne oraz podatne, jest też wytrzymała na napinanie. Blachę zimnowalcowaną warto stosować jeśli potrzebujesz cienkiego surowca, lub chcesz ją wykończyć poprzez polerowanie lub szlifowanie. Przygotowaliśmy bardzo szeroką ofertę blachy zimnowalcowanej, z pewnością odnajdziesz u nas to czego potrzebujesz.

Czym są blachy zimnowalcowane?

Blachy zimnowalcowane powstają w temperaturze niższej nie temperatura mięknięcia obrabianego metalu. Blachy zimnowalcowane są cieńsze aniżeli gorącowalcowane. Standardowe wykorzystanie blach zimnowalcowanych to produkcja sprzętu AGD, pojazdów, oświetlenia, elementów grzewczych. Blachy zimnowalcowane są polerowane, wygładzane i po procesie obróbki odtrawiane i oliwione, żeby zachować ich specyfiki na jak najdłuższy czas.

Zasięg:

Baranów

var5-tOUrasYaycrWU0p15s8E