background

Blachy zimnowalcowane Legionowo

Sprawdź zalety blachy zimnowalcowane

Blachy stworzone w technologii zimnego walcowania charakteryzują się, że są delikatne i mają przy tym wysoką jakość. Dodatkową zaletą tej blachy jest jej gładkość, którą można poddać kolejnej obróbce takiej jak wygładzanie czy wygładzanie. Taki sposób walcowania blachy daje jej wiele większą trwałość, co można wykorzystać w następnych etapach procesu technologicznego. Te właściwości blachy zimnowalcowanej wyrządziły, że często wykorzystuje się ją w przemyśle motoryzacyjnym i elektrotechnicznym – Szukam blachy ocynkowane koszt.

Co powinieneś wiedzieć o blachach zimnowalcowanych?

Właściwością charakterystyczną takiej blachy, o której powinieneś wiedzieć, to, że jest ona znacznie cieńsza od blachy gorącowalcowanej. Parametry mechaniczne są też wiele lepsze. Surowca tego potrzebujesz, gdy poszukujesz blachy bardziej odpornej, cechującej się większą klasą, twardością i gładką konstrukcją. Możesz też wykończyć powierzchnię blachy zimnowalcowanej na spokojnie w procesie szlifowania i polerowania.

Blachy zimnowalcowane, zobacz naszą ofertę.

Podstawowe cechy blachy zimnowalcowanej to przede wszystkim trwałość oraz duża twardość. Właściwości te blacha zawdzięcza działaniom wytwarzania, która przebiega w temperaturze poniżej temperatury mięknięcia metalu. Warto nadmienić, że blacha ma dobre specyfiki mechaniczne oraz podatne, jest też mocna na rozciąganie. Blachę zimnowalcowaną warto używać jeżeli potrzebujesz delikatnego materiału, lub chcesz ją wykończyć poprzez polerowanie lub wygładzanie. Przygotowaliśmy bardzo obszerną ofertę blachy zimnowalcowanej, z pewnością znajdziesz u nas to czego potrzebujesz.

Czym są blachy zimnowalcowane?

Blachy zimnowalcowane powstają w temperaturze niższej nie temperatura mięknięcia obrabianego metalu. Blachy zimnowalcowane są cieńsze niż gorącowalcowane. Standardowe wykorzystanie blach zimnowalcowanych to produkcja sprzętu AGD, samochodów, oświetlenia, elementów grzewczych. Blachy zimnowalcowane są szlifowane, wygładzane i po procesie obróbki odtrawiane i oliwione, by zachować ich właściwości na jak najdłuższy czas.