background

Blachy zimnowalcowane Jabłonna

Sprawdź zalety blachy zimnowalcowane

Blachy stworzone w technologii zimnego walcowania wyróżniają się, że są delikatne i mają przy tym wysoką jakość. Dodatkową zaletą tej blachy jest jej gładkość, którą można poddać następnej obróbce takiej jak polerowanie czy szlifowanie. Taki sposób walcowania blachy daje jej dużo większą trwałość, co można użyć w kolejnych etapach procesu technologicznego. Te cechy blachy zimnowalcowanej wyrządziły, że często wykorzystuje się ją w przemyśle motoryzacyjnym i elektrotechnicznym – Szukam rury stalowe tanio.

Co powinieneś wiedzieć o blachach zimnowalcowanych?

Cechą charakterystyczną takiej blachy, o której powinieneś wiedzieć, to, że jest ona znacznie cieńsza od blachy gorącowalcowanej. Parametry mechaniczne są też dużo lepsze. Surowca tego potrzebujesz, jeśli poszukujesz blachy bardziej trwałej, cechującej się większą jakością, twardością i równą konstrukcją. Możesz też wykończyć powierzchnię blachy zimnowalcowanej na spokojnie w procesie wygładzania i szlifowania.

Blachy zimnowalcowane, zobacz naszą ofertę.

Bazowe cechy blachy zimnowalcowanej to przede wszystkim wytrzymałość oraz duża twardość. Cechy te blacha zawdzięcza procesowi wytwarzania, która przebiega w temperaturze poniżej temperatury zmiękczania metalu. Warto wspomnieć, że blacha ma dobre specyfiki mechaniczne oraz plastyczne, jest też mocna na rozciąganie. Blachę zimnowalcowaną warto używać jeżeli potrzebujesz delikatnego surowca, lub chcesz ją wykończyć poprzez szlifowanie lub wygładzanie. Przygotowaliśmy bardzo szeroką ofertę blachy zimnowalcowanej, z pewnością znajdziesz u nas to czego potrzebujesz.

Czym są blachy zimnowalcowane?

Blachy zimnowalcowane powstają w temperaturze niższej nie temperatura zmiękczania obrabianego metalu. Blachy zimnowalcowane są cieńsze niż gorącowalcowane. Standardowe wykorzystanie blach zimnowalcowanych to produkcja sprzętu AGD, samochodów, oświetlenia, elementów grzewczych. Blachy zimnowalcowane są szlifowane, wygładzane i po procesie obróbki odtrawiane i oliwione, żeby zatrzymać ich właściwości na jak najdłuższy czas.

Zasięg:

pow. legionowski Nieporęt

var5-tOUrasYaycrWU0p15s8E